سرخ کن چیست و چه کاربردی دارد

سرخ کن چیست و چه کاربردی دارد


سرخ کن چیست و چه کاربردی دارد؟ سرخ کن ها نوعی ظروف آشپزخانه که می‌توان از آن برای گرم کردن روغن‌ها برای پخت و پز (چربی‌ها) استفاده کرد، بنابراین می‌توان غذاها را به طور کامل در روغن داغ پوشاند تا سرخ شود.
سرخ کن ها که ممکن است برای مصارف خانگی و تجاری استفاده شوند.
تفاوت آنها معمولاً در اندازه و ویژگی های آنها می باشد.
سرخ‌کن‌های خانگی از نظر اندازه کوچک‌تر با محفظه‌های ظرفیت روغن کوچک‌تر هستند و برای سرخ کردن مقدار کمتری از غذا ساخته شده‌اند، بنابراین می‌توان بخش‌ها یا وعده‌های جداگانه را برای تعداد کمی از آن‌ها سرخ کرد.
انواع تجاری اغلب حاوی محفظه های روغن با ظرفیت بیشتر برای مقادیر بیشتر غذا هستند.
سرخ کن ها ممکن است به سادگی از یک قابلمه با دیواره عمیق ساخته شده از چدن، فولاد سیاه یا فولاد ضد زنگ تشکیل شده باشد که روی اجاق گاز استفاده می شود.
این قابلمه ها گاهی دارای سبدهای سرخ کردنی هستند که در داخل قابلمه قرار می گیرند تا محتویات در حال سرخ شدن را نگه دارند، در حالی که سایر قابلمه ها ممکن است به سادگی از سبدهای لانه یا قاشق های شکاف دار برای قرار دادن و خارج کردن غذاها از محفظه/دیگ های روغن در حین پخت استفاده کنند.
علاوه بر سرخ کن های مخصوص اجاق گاز، بسیاری از سرخ کن های کوچکتر نیز به عنوان وسایل برقی ساخته می شوند تا پخت و پز روی میز انجام شود.
سرخ کن های الکتریکی بزرگتر نیز برای استفاده خانگی یا تجاری ساخته شده اند.
محصولات بزرگتر ممکن است واحدهای روی میز خود با یک یا دو سبد سرخ کردنی قابل جابجایی یا نسخه های بزرگتر برای کارهای سنگین تر سرخ کردنی مانند استفاده در رستوران ها باشند.

انواع سرخ کن

سرخ کن های عمیق بسته به نوع سوخت مصرفی به دو نوع گازی و برقی تقسیم می شوند.
همانطور که از نام ها پیداست، سرخ کن های گازی از یک اجاق گاز استفاده می کنند در حالی که دومی با برق کار می کند. صرف نظر از اینکه شما سرخ کن گازی دارید یا سرخ کن برقی، فرآیند پخت و پز یکسان است.
بیشتر سرخ کن ها از فولاد یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند.
این سرخ کن ها یک ظرف بزرگ برای نگهداری روغن برای سرخ کردن دارد.
همچنین یک سبد به همراه دارد که باید غذا را برای سرخ کردن در آن قرار دهید.
این سبد به راحتی در داخل سرخ کن قرار می گیرد.
این سبد دارای دسته ای است که کمک می کند به راحتی آن را در هنگام پخت و پز در روغن قرار دهید و پس از اتمام پخت آن را خارج کنید.
ظرف روغن و سبد سرخ کن دو قسمت اصلی یک سرخ کن عمیق هستند.
جدا از این اجزای اصلی، دستگاه ممکن است بسته به برند و مدل دارای تایمر، آلارم، سنسور دما، سیستم تصفیه روغن و سایر قطعات باشد.
اکثر سرخ کن های برقی مدرن مدل های کانتر هستند.
آنها با تنظیمات مختلف کنترل دما عرضه می شوند و به راحتی تمیز و نگهداری می شوند.
سرخ کن ها در فضای باز معمولا مدل های گازی هستند که آنها از سیلندرهای گاز پروپان به عنوان منبع گرما استفاده می کنند.

سرخ کن ها چگونه کار می کنند؟

سرخ کردن عمیق فرآیندی است که در آن غذا در روغن داغ با دمای 325 درجه فارنهایت تا 400 درجه فارنهایت سرخ می شود.
در این دما، غذا سرخ می شود و ظاهری ترد پیدا می کند و از نظر فنی، این فرآیند چهار مرحله دارد.

گرم کردن:

هنگامی که سرخ کن را روشن می کنید یا حرارت می دهید، روغن موجود در ظرف شروع به گرم شدن می کند.
زمانی که روغن به دمای مناسب رسید، می توانید غذا را داخل سبد بریزید و در روغن قرار دهید.
قرار گرفتن ناگهانی در معرض گرما بلافاصله سطح بیرونی غذا را می پزد. در ضمن داخلش هنوز نپخته باقی می ماند و پوشش بیرونی ترد غذا رطوبت داخل غذا را می پوشاند.


جوشاندن سطحی:

در مرحله دوم روغن هنوز داغ است که باعث بخار شدن رطوبت داخل غذای نپخته می شود. همانطور که آب تبخیر می شود، داخل غذا را می پزد.
در این مدت متوجه حباب هایی در سطح غذا خواهید شد. هنگامی که آب تبخیر شده با روغن داغ برخورد می کند، حباب هایی تشکیل می شوند که این حباب ها از ورود روغن به داخل غذا جلوگیری می کنند.


کاهش حرارت:

با پیشرفت پخت و پز، آب موجود در غذا تمام می شود. حباب های روی سطح نیز شروع به ناپدید شدن خواهند کرد.


حباب متوقف می شود:

وقتی حباب ها ناپدید می شوند، به این معنی است که تمام رطوبت غذا تمام شده است و به درستی پخته شده است.
اکنون باید غذا را از سرخ کن جدا کنید.
اگر آن را برای مدت بیشتری بگذارید، شروع به جذب روغن می کند، زیرا دیگر محافظ حباب وجود ندارد.

جمع بندی

همیشه می توانید غذای سرخ شده مورد علاقه خود را با یک قابلمه و ظروف عمیق برای جمع آوری اقلام سرخ شده درست کنید.
با این حال، سرخ کن، کنترل بیشتری در هنگام کار با روغن داغ به شما می دهد.
همچنین غذای سرخ شده را ترد و خوشمزه می کند.
سرخ کن ها غذا را به صورت مرحله ای می پزند.
در مرحله اول، روغن قبل از ریختن غذا در آن تا دمای بالا گرم می شود.
در مرحله بعد روغن داغ باعث تبخیر رطوبت غذا و پخت همزمان غذا می شود.
غذا زمانی انجام می شود که تمام آب تبخیر شود و حباب ها ناپدید شوند.


برچسب ها:

(0 امتیازها)

create مهرانه همدانی today 01/05/01 visibility 127 بازدید

فعلا نظری وجود ندارد
در حال ارسال، لطفا صبر کنید...